Neem contact op

Agnes Van Eupen

Na middelbare school volgde ik enkele jaren de studie aan de Kunstacademie St. Joost in Breda, vervolgens opleidingen MO Handenarbeid en LO tekenen. Ik ben docent tekenen en schilderen, geef cursussen en workshops en was vele jaren werkzaam als coördinator en organisator van kunsteducatie-projecten.

OVER MIJN WERK

Landschap, natuur en architectuur geven mij veel inspiratie. In de impressies die al schilderend ontstaan ben ik op zoek naar een spanningsveld tussen licht en donker, dichtbij en veraf, tussen open en gesloten, tussen stilte en beweging. In een abstract-figuratieve stijl bepalen kleuren de sfeer en geven lijnen richting, beweging en vorm aan. Het gevoel van dimensie is beeldbepalend: “Hoe klein en onbeduidend voel ik mij op de top van een hoge berg of op een uitgestrekte vlakte? Hoe groot ook voelt de rijkdom daar te mogen zijn en het roodoranje zonlicht of het mysterieuze violet in mij op te nemen. Droom ik de wereld voorbij de horizon of ligt daar nu juist de werkelijkheid? Volg ik slechts de weg er naartoe, naar waar het bekende en onbekende elkaar ontmoeten? ”
Het open landschap vult zich langzaam maar zeker met kleuren en de volheid van mijn ervaringen. Alle ingrediënten van het dagelijks leven liggen in deze belevingswereld besloten. Het zijn mijn spiegelingen en emoties.
Ik werk voornamelijk met acrylverf, aquarel en pastelkrijt, zowel op groot als klein formaat. Kleine werken zijn vaak vingeroefeningen ter inspiratie, maar tevens ook leuke cadeautjes voor kleinere prijsjes.

Bekijk voor meer informatie mijn website: www.agnesvaneupen.nl
Deel deze pagina via: