Neem contact op

Anneke Kruse

Anneke is in 1947 geboren in Amsterdam en van kinds af aan altijd al bezig geweest met tekenen, boetseren en allerlei creatieve uitingen. Na de middelbare school heeft ze een opleiding tot etaleuse gevold en dit beroep 20 jaar uitgeoefend. In 1968 is ze getrouwd en heeft 3 kinderen. Toen de kinderen groter werden heeft ze lessen in tekenen en schilderen gevolgd in Huizen en op de Gooise Kunstacademie in Laren (NH).

Ze is met figuratief schilderen begonnen met olieverf en later met aquarel, dat is een heel andere techniek dan olieverf. Moeilijker maar heel boeiend. Naar een aantal jaren wilde ze wat losser gaan werken richting abstract en hiervoor heeft ze cursussen gevolg in Frankrijk. Abstract schilderen lijkt zo makkelijk, maar het tegendeel is waar. Het resultaat is zeer verrassend, het is vooral een gevecht met kleur, compositie en evenwicht.

Naast het schilderen is ze een aantal jaren geleden begonnen met het boetseren. Na het bakken komt nog het afwerken zoals glazuren of “Raku-stoken” met glazuur.
Aquarel, acryl, olieverf, Keramiek, Brons
Huizen (NH), gooise academie laren (NH),
Verpl.huis PWJansen Deventer (OV),
Cultuurcentrum Fontein Colmschate (OV),
kunstencentrum Leeuwenkuil Deventer (OV)
De kuip cultureelcentrum Colmschate (OV)
Etalage-kunst boxbergerweg Deventer (OV)
Stadshuus Lochem (OV)
  • Kranenburg 3
    7423 BG Deventer
  • 0622021446
  • nog niet
  • Anneke Kruse
  • niet
Deel deze pagina via: