Neem contact op

Astrid Ufkes

Astrid Ufkes is fotokunstenaar van magische landschappen. Ze heeft een aantal jaren gestudeerd aan de kunstacademie, de fotovakschool afgerond en is interieurontwerper. Sinds 2013 maakt ze fotografische beelden in zwart-wit en kleur.

Inspiratie vindt Astrid in het fotograferen van eenvoudige alledaagse dingen om haar heen die een hele andere lading krijgen als je jezelf er op een bepaalde manier in plaatst.
Deze spannende interactie leidt tot haar magisch realisme.
Daarnaast zijn haar reizen en bezoeken van andere landen en culturen en het fotograferen hiervan een grote inspiratiebron. Door deze fotografische indrukken samen te voegen ontstaat een nieuwe magische wereld.
In haar werk zijn altijd twee silhouetten te ontdekken waardoor de beschouwer zichzelf kan zien in deze wereld en zijn/haar gevoelens toe kan schrijven aan dit beeld.

Haar werk is te zien geweest in galeries, musea in Italië, Duitsland en Nederland en heeft zijn weg gevonden naar verzamelaars. Ze is lid van kunstenaarscollectief Stichting Ateliers Apeldoorn en Galerie Salon West in Amsterdam en opgenomen in de organisatie OverdeKunst.
In april 2017 is haar eerste boekje CONTRASTEN ‘Oog om oor’ samen met schrijver Adam van Donk verschenen. 13 Fotografische beelden en daarbij 13 geschreven verhalen.

Haar droom is dat haar werk in New York komt te hangen. En die droom gaat uitkomen...in augustus 2020 heeft ze haar eerste solo-expositie in New York!
in 2017:
USA-art Galerie Salon West Amsterdam, Nationale Kunstdagen Nieuwegein, CODE ROOD Loolaan galerie Apeldoorn, Schouwburg Orpheus Apeldoorn. voor eerdere expo's kijk op mijn website: www.astridufkes.nl/publicaties
  • Jhr. Mr. G.W. Molleruslaan 7
    7316 AN Apeldoorn
  • +31 (0)614740889
  • www.astridufkes.nl
  • Astrid Ufkes
  • 58127356
Deel deze pagina via: