Neem contact op

Marcel de Jong

Mijn naam is Marcel de Jong en ik ben de trotse eigenaar van "atelier de Jong". Ik ben zeer actief met een veelzijdigheid aan grafische technieken.
Zo maak ik als kunstschilder stadsgezichten en portetten in zowel olieverf en aquarel, en ben ik als freelance illustrator bezig voor diverse bedrijven en particulieren met pentekeningen, digitale media voor kaart en posterontwerpen, logo's en cartoons. Ook geef ik workshops met aquarelleren en tekenen.

In mijn stadsgezichten laat ik mij vooral inspireren door de meesters van de Haagse school zoals Breitner en Maris. Ik laat vaak oude en nieuwe elementen van een stad zien waar bijvoorbeeld een springlevende stad als Amsterdam zich prima voor leent.

Mijn illustraties zijn vaak humorvol en zeer fantasierijk .Vooral mijn dierencartoons worden vaak gebruikt voor wenskaarten en posters.
Ook maak ik pentekeningen over ernstiger onderwerpen als eenzaamheid en psychiatrische kwetsbaarheden. Mijn digitale ontwerpen zijn vaak fotoshopbewerkingen van een surrealistisch landschap en vectorontwerpen voor zowel graphic designs voor boekomslagen en bedrijfslogo's.Olieverf op canvas, Aquarel, pen en potlood ,fotoshop en vectordesigns.
Momenteel exposeer ik in galerie LijnB in Alkmaar op Ritsevoort 10 met mijn aquarellen.
Deel deze pagina via: