Neem contact op

Christian Van Hedel

Christian van Hedel is mijn naam. Ik schilder graag of ik houd me bezig met fotografie of foto-art, tekenen en een combinatie van dit alles in de vorm van mixedmedia. Het creëren van beeldend kunst is voor mij als het vertellen van een verhaal of poëzie.

Creativiteit zit in mijn bloed, ik ben ermee geboren (1974). Als kind tekende en knutselde ik in al mijn vrije tijd. Gebrek aan fantasie was er ook nooit. Om mijn gevoel en fantasie te kunnen uiten, tekende of schreef ik. Was ik niet bezig met tekenen of schrijven, dan was ik zeker iets aan het creëren met mijn handen, of aan het experimenteren met materialen en technieken.

Eigenlijk zijn er te weinig woorden om het alles zeggende te omschrijven. Met beeld en stiltes wordt er meer gezegd dan in legio boeken. Mijn schilderijen zijn abstract en/of modern, net als de huidige wereld om ons heen. Vanaf het millennium jaar 2000 ben ik begonnen om op doek te schilderen met Acryl verf. De schilderijen zijn voor mij als poëzie gerelateerd aan het leven. In diverse schilderijen is ook poëzie in verwerkt.

Als ik aan een nieuwe schilderij begin, start ik altijd zonder enig idee en zonder enig inspiratie. Ik heb dan ook geen benul hoe het schilderij eruit gaat zien. Ik begin met een willekeurige kleur, maar dat wilt niet zeggen dat je daar later als het schilderij af is, nog iets van terug ziet. Daarna gaat het bijna van zelf en weet ik exact wat er nodig is voor dat schilderij. Dan worden de kleuren, vormen en strepen zorgvuldig en enkel op gevoel op het canvas gezet. Vanaf dat moment wordt er een compleet nieuw verhaal geboren dat op het doek wordt geprojecteerd.
schilderen, fotografie, mixedmedia, photo-art
nationaal en internationaal
zie: http://www.chrizy.nl/exhibitions/
Deel deze pagina via: