Neem contact op

Conny Lahnstein

Ruim veertig jaar geleden heeft de papierkunst mij gegrepen en niet meer losgelaten. Het was een ongebaande weg met vele uitdagingen, vallen en opstaan. Door de jaren heen heb ik de techniek toegepast en op mijn eigen wijze vormgegeven. ‘Schilderen met schaar ’ noemde iemand het ooit en dat is de beste weergave van hoe ik werk.
Mijn uitdaging ligt in het doorgronden van menselijke gevoelens en gedachten en deze te vertolken in een betoverend lijnenspel. Daarnaast knip ik vormen die ik samenvoeg tot een geheel, soms driedimensionaal. De scherpe lijnen en contrasten die ontstaan geven de voorstellingen grote kracht en zuiverheid. Mijn werken zijn bovenal realistisch, maar steeds vaker vorm ik werken tot geabstraheerde voorstellingen. De kleuren die ik zelf aanbreng op mijn papier, geven mijn werken een mystieke uitstraling.
De driemensionale werken spreken tot veler verbeelding. Vooral door de sierlijke en opengewerkte fijnheid van de techniek en de beweging in het werk, komt de techniek pas echt tot haar recht. Het is voor mij een uitdaging om mijn publiek in verwondering te brengen over de ongekende mogelijkheden van het werken met papier.
Tevens teken en schilder ik portretten van mensen, in pastel en aquarel. Deze technieken zijn soms een onderlegger voor mijn paper-art werken.

Paper-art
Pastels
Tekeningen
Museum Edam - driedimensionale Paper-art (2014)
Galerie De Pomp (2017 + 2018)
Museum van Papierknipkunst Westerbork (2012)
De Trog - Landgoed Willibrord Heiloo (2012)
Noord-West Ziekenhuis (2012)
  • Anna van Burenlaan 59
    1934 GS Egmond aan den Hoef
  • 0683220710
  • Conny Lahnstein
  • 30203716
Deel deze pagina via: