Neem contact op

Eduard F.R. Frieser

Eduard F.R. Frieser is afgestudeerd aan de Academie voor beeldende kunsten Vredeman de Vries te Leeuwarden en de Hogeschool voor de kunsten Utrecht.

De onderwerpen die hij schildert zijn vooral portretten, landschappen, stillevens en magisch realisme. Daarnaast geeft hij les en doet werk in opdracht voor particulieren en bedrijven.
Zijn werk kenmerkt zich door de ambachtelijke manier van schilderen dat bestaat uit het steeds weer opnieuw aanbrengen van verschillende laagjes transparante verf op de reeds aanwezige kleur. Op deze wijze ontstaat er een schilderij met diepe verzadigde kleuren. Toch geeft hij zichzelf de ruimte spontaan hier en daar wijzigingen in de compositie aan te brengen.
De opdrachten bestaan vaak uit het maken van portretten in olieverf of potlood, wandschilderingen voor bedrijven.

In zijn werk gaat het om schilderkunstige elementen als vorm, licht, kleur en compositie. Directe en indirecte verwijzingen naar het magisch realisme zijn mij niet vreemd.
Schilderkunst is literatuur voor veel mensen die niet willen lezen maar iets tastbaars willen zien waarbij ze een bepaalde emotie kunnen voelen.

  • Allingawier 32
    9001LR Grou
  • 0629521013
  • Eduard F.R. Frieser
Deel deze pagina via: