Neem contact op

Gerard Wiersum

In 1958 geboren onder de rook van Amsterdam , sinds 1980 wonend in de rook van Amsterdam. Vanaf eind 2023 frisse lucht in Krewerd
Ik heb geen kunstopleiding , een zogeheten autodidact, en maak 2 en 3 dimensionale werken . Door goed te kijken naar werk van collega's van vroeger en nu kom je veel aan de weet . En in Nederland hebben we gelukkig veel goede voorbeelden voorhanden.
Tijdens en na een loopbaan als theatertechnicus de interesse in kunst gekregen en uitgebouwd tot een bestaan als zzp.er met als rode draad beeldende kunst en aangevuld met werk in de meest diverse disciplines om de knip gevuld te houden .
Als toneel belichter maak je taferelen en plaatjes op een podium , en als beeldend kunstenaar maak je taferelen , plat op doek of ruimtelijk .
Begonnen met verf , spelenderwijs kwam daar het maken van objecten en installaties bij . Vaak door toevallig beschikbare voorwerpen te manipuleren en een tweede leven als kunstobject te geven .
Ik woon in het centrum van Amsterdam en mede uit deze omgeving komt de energie en inspiratie voor het maken van mijn kunst .
De mensen om me heen en ver weg , de staat van de wereld en de natuur , dromen , het besef met zijn allen te wonen op 1 wereld waar we het mee moeten doen , dat alles en nog veel meer is mijn inspiratiebron .

Sinds begin 2018 kan ik mijn inspiratie ook gaan putten uit een klein dorpje in "earthquake-zone" Groningen. Namelijk Krewerd. Hier vonden we een huis in een klein dorp met geen honderd inwoners in een landelijke omgeving .Van de Amsterdamse wallen naar de Groningse klei. Een revival van " de Ploeg " zullen we maar zeggen .
Olieverf , alkyd en acryl op doek en paneel ,
papiermache , hout , metaal en object-trouve. Assemblage en gebruik van technieken uit andere disciplines en het combineren ervan .
Hotels in Amsterdam , Schiphol , Harlingen , restaurants en buurthuizen in Amsterdam en Haarlem ,open atelierdagen , Thorbeckeplein kunstmarkt ."Open atelier Nieuwmarkt "
  • Holwierderweg 3
    9904 PA Krewerd
  • 06 21895520
  • www.gerardwiersum.nl
  • Gerard Wiersum
  • Amsterdam 34367313
Deel deze pagina via: