Neem contact op

Hans Gilbers

Voor de werken op deze website maak ik een pentekening op papier in uitsluitend stippen. Op ware grootte. Met ongeveer 200 stippen per minuut tellen deze werken ieder zo’n 400.000 - 550.000 stippen.
De afdruk op de binnenkant van het museumglas is digitaal drukwerk. Het Gouden Hart is voor elk afzonderlijk werk, óók voor alle vervolgexemplaren, opnieuw met de hand getekend en afgewerkt met 23 karaat goudpoeder. Het zijn dus telkens unieke werken. Gesigneerd op de lijst én op het glanspapier van het hart.
De verdiepte inlijsting brengt gelaagdheid in het werk. Afhankelijk van de lichtbron en de hoek waaronder het licht op het werk schijnt, krijg je andere verschijningsvormen. Soms een harde schaduw, soms zacht of zelfs gekleurd.

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen als een goed mens wordt geboren. Dat het in sommige levens anders verloopt, besef ik ook. Maar het goede, gouden hart blijft aanwezig. Als we vaker in staat zijn om door de buitenkant heen te kijken, ongeacht hoe iemand er uitziet of hoe die zich gedraagt, én we zien het gouden hart ook in onszelf, dan zijn we op de goede weg.

Als ik aan het stippen ben, gebeurt vaak het volgende: na een tijdje werk ik bijna op een automatische piloot. Een ander deel van mij zweeft weg van het hier-en-nu. Meditatief, zen, zou je kunnen zeggen. Ik kom zo ook meer tot mijzelf en in contact met mijn “ik”. Dan voel ik ook weer mijn hart, wat het me wil vertellen. En zo vind ik ook de moed om het te volgen.

Ik hoop dat ik je met mijn kunst inspireer.
Pentekeningen met uitsluitend stippen. Stipkunst. Zwart-wit en kleur. Soms gecombineerd met glas en/of keramiek.
2023 ArtiBosch - Den Bosch
2023 Museum Jan Heestershuis, Schijndel
2023 Atelierroute Schijndel
2023 Bergen op Zoom
2022 ArtiBosch - Den Bosch
2022 Groepsexpositie "800 jaar Sint Janskathedraal"
2022 First Art Fair Amsterdam (24-27 maart 2022)
2021 Kunstrondje XXL Zaltbommel (Markt 2, Zaltbommel)
2021 KUBRA-art Rosmalen
2019 Open Atelierroute Engelen
Deel deze pagina via: