Neem contact op

Marianne Bongers


Rechtstreeks van mijn hart naar het doekIk, Marianne Bongers, ben geboren in Roermond.

Als kind en (jong)volwassene werd mijn schilderambitie door mijn ouders beteugeld. Ik moest aan andere verwachtingen voldoen. Pas op latere leeftijd koos ik mijn eigen weg. Schilderen voelde voor mij als een eerste levensbehoefte, dus ik kon niet anders dan daaraan toegeven. Ik ging studeren aan de Stedelijke Academie voor Kunsten in Genk, waar ik in 2003 cum laude afstudeerde.

Mijn werken laten zich niet langer beteugelen. Het is alsof de penseelstreken eindelijk hun kans zien: rechtstreeks van mijn hart naar het doek, zonder interrupties, vrij en onbegrensd. In al mijn werken komen deze krachtige expressieve uitingen terug. Het is mijn signatuur geworden. Of het nu is met mijn acrylwerken op doek, beschilderd porselein, of in mijn art on metal. Alle werken ademen uit wat er in mij leeft, beweegt, broeit en suddert. Een innerlijk vuur laat me voluit gaan. Soms op doeken zo groot dat ze mij uitdagen, een andere keer binnen kleine kaders. De kleur van de passie, rood, is vaak een terugkerend thema. Omdat ik niet langer aan andermans verwachtingen voldoe, maar mijn eigen weg bewandel. Met passie.

Inmiddels exposeer ik in binnen- en buitenland en ben ik eigenaar van Galerie-Atelier, Honest Art. Inspiratie haal ik uit mijn reizen naar het verre Oosten, de Caraïben, het Middellandse Zeegebied. Maar ook de natuur en vooral de mens met zijn lichaamsvormen en zijn vloeiende bewegingen blijft me altijd boeien. De kleuren, vormen en gebruikte materialen vertellen elk afzonderlijk mijn eigen verhaal. Dat maakt het zo persoonlijk. Vraag me ernaar, als je wilt.
Acryl op canvas en metaal
Mixed media
Galerie Sille Goudsestraatweg 8, 3421 GJ Oudewater
Galerie-Atelier Honest-Art Zonnedauwhof 47
6043 KG Roermond
  • Zonnedauwhof, 47
    6043KG Roermond
  • 0642406162
  • www.honest-art.nl
  • Marianne Bongers
  • 50 35 22 53
Deel deze pagina via: