Neem contact op

Ivet Thunnissen

Ivet Thunnissen maakt figuratieve keramiek, waarbij enkele thema’s steeds terugkeren. Vrouwen, dieren (poezen, vissen, vogels) en landschappen vormen de rode draad in haar werk, afgewisseld door een enkel uitstapje naar andere onderwerpen.
Doorgaans werkt Ivet Thunnissen aan één bepaalde serie, bestaande uit afzonderlijke figuren, maar verbonden door één thema. Bestonden de vroegste series nog uit vrouwen-zonder-meer, nu zijn de vrouwen vaak in verschillende situaties geplaatst: wachtende vrouwen, vrouwen van Lot en Amazonevrouwen.
In series van katten en katachtigen komt de affiniteit met deze dieren tot uitdrukking. Affiniteit, hoewel van een andere aard, is er eveneens voor vogels en vissen, getuigen hun regelmatige terugkeer in verschillende series. Ook landschappen behoren de laatste jaren tot de vaste thema’s.
Zij worden afgebeeld op schalen, (tweedimensionale) decors en vazen.
Het werk is hol en wordt opgebouwd uit dun gerolde lagen fijne chamotteklei. In het oppervlak is reliëf aangebracht met behulp van stofafdrukken en ingekraste lijnen.
De kleuren worden verkregen door bewerking met oxyden en matte glazuren. Het werk wordt verscheidene malen gebakken bij een temperatuur boven 1100 graden C.
Ivet Thunnissen (Den haag, 1952) genoot haar opleiding aan de Akademie voor Beeldende Kunst in Amersfoort. Eén van de eerste exposities van haar werk was te zien in galerie ‘Lieve Hemel, stoot je hoofd niet’ in Amsterdam (1976). Sinsdien zijn er vrijwel jaarlijks tentoonstellingen in een groot aantal galeries verspreid in Nederland.
zie web site

2016 Galerie de Witte Kamer in Delden
2017 april/mei De Pomp in Warmond
2017 aug/sept De Pomp in Warmond
2017 4 & 5 november Landelijke open atelierdagen in Sassenheim
2017 Kunstuitleen Voorburg
Deel deze pagina via: