Neem contact op

Martin Nillesen

Martin is geboren in Rijswijk bij Den Haag en woonde daar enkele jaren als klein kind. Zijn familie verhuisde later naar Rotterdam waar hij nu nog woont met zijn vrouw en zoon.

Martin is opgeleid tot professioneel fotograaf aan de MTS voor Fotografie en Fototechniek te Den Haag.

Om zijn vaardigheden uit te breiden ging hij nam hij deel aan klassen in zeefdrukken, tekenen en schilderen aan de Vrije Academie te Den Haag.

WERKWIJZE EN STIJL

Martin is een autonoom fotograaf en werkt niet (meer) in opdracht. Hij heeft een sterk gevoel voor detail en abstractie, patronen en lijnenspel. In zijn werk ontbreekt vaak bewust aan perspectief. Voorbeelden zijn daarvan terug te vinden in "OBSERVATIONS".

In zijn latere werk "MOTION" gebruikt hij de camera als filmcamera door tijdens de belichting in- of uit te zoomen, horizontaal te bewegen. Dit project kwam voort uit zijn drang om de abstractie nog verder door te trekken.

Martin is gefascineerd door "GRAFITTI". "... Ik vraag mij bij zo'n anonieme "tag" altijd af wie de maker is. En wat betekenen ze? Als ik langs zo'n "tag" loop MOET ik deze vastleggen. Grafitti is vaak geen lang leven beschoren en wordt vaak binnen enkele dagen of minder verwijderd."

Martin Nillesen is lid van DuPho (Association of professional Dutch Photographers), BBK, NABK and Karmijnkunst.nl.

FINE ART PRINTS

Alle getoonde foto's op de website zijn te koop in gelimiteerde oplage. Elke afdruk wordt gesigneerd op de achterzijde, genummerd (bijv. 2/5) en geleverd met een certificaat van authenticiteit. De afdrukken zijn beschikbaar in diverse formaten tot 90 x 120 cm Het maximum formaat is afhankelijk van de kwaliteit van het origineel zijnde digitaal of film. In Nederland worden de werken persoonlijk door Martin afgeleverd.
Fotografie. Mixed Media.
2015 Morvan France. 1/9 - 10/9
2018 Coolsingel-Rotterdam. 18/9-30/9 .
2019 Fenix-Rotterdam. 28/8 - 8/9.
2019 Kralingen-Crooswijk Kunstroute 5/9-6/9
Deel deze pagina via: