Neem contact op

Marjolein Berger-Vos

Marjolein Berger-Vos (1966) volgde het BBA en internationale MBA-programma aan Nyenrode Business Universiteit, werkte 12 jaar in de ICT en werkte vervolgens enkele jaren in Werving en Selectie. In 2003 begon ze te beeldhouwen met steen en ervoer de krachtige metafoor van het beeldhouwproces voor persoonlijke ontwikkeling en processen binnen organisaties. De afgelopen jaren heeft zij zich verder ontwikkeld op het gebied van energiewerk en aura reading. Naast het geven van workshops begeleidt ze mensen met behulp van “Innerlijke Beeldvorming”.

“Elk beeld geeft me inzicht, maakt me bewust en zorgt voor een innerlijk veranderings¬proces. Het beeldhouwproces zelf, met aandacht doorlopen, speelt daarbij de hoofdrol. Het uiteindelijke beeld is een liefdevolle herinnering aan het proces. Liefde en schoonheid vormen voor mij steeds weer de basis, wat overigens niet betekent dat het proces niet pijnlijk of verdrietig kan zijn. Liefde staat voor mij voor verbondenheid en vertrouwen, het is goed zoals het is. Schoonheid staat voor mij voor troost, voor het licht in mijzelf.

Met mijn bedrijf IntoTuition verzorg ik workshops beeldhouwen voor organisaties en particulieren. Aan de hand van een intentie of thema nodig ik je uit het creatieve proces ten volle te ervaren. Iedereen kan het, want ieder mens is creatief. Ieder mens heeft een scheppend vermogen, dat op talloze manieren kan worden ingezet. Om tot creativiteit te komen, nodig ik je uit te gaan experimenteren en op avontuur te gaan.
Op avontuur gaan betekent zelf initiatief en verantwoordelijkheid nemen, en vertrouwen op eigen keuzes. Kies je voor zekerheid, dan krijgt creativiteit geen ruimte en blijf je in je huidige denk– en gedragspatroon vastgeklonken zitten. Ga je op avontuur, dan ontstaat er ruimte om dingen te creëren die je nooit van tevoren had kunnen bedenken. Door de volledige aandacht op het proces groeit de verbinding met het uiteindelijk resultaat en dat geeft voldoening.”

Marjolein werkt graag met witte albast. Licht en ruimte spelen bij deze beelden een centrale rol. Tijdens het beeldhouwen laat zij zich leiden door de vorm en structuur van de steen en haar intuïtie. Delen van de steen worden ruw gelaten. Door tevens de steen uit te hollen, krijgt de steen een extra dimensie, waarbij onder invloed van licht een prachtig contrast ontstaat. Haar intuïtieve manier van werken leidt tot verrassende vormen, gekenmerkt door harmonie en eenvoud. Tijdens het beeldhouwproces vormt zich bij elk beeld een eigen verhaal. Als het beeld helemaal klaar is, vertelt Marjolein dat verhaal in de vorm van een gedicht. Marjolein werkt ook in opdracht.

Wil je zelf een keer beeldhouwen tijdens een workshop of cursus, kijk dan op www.intotuition.nl.
Steenbewerking, met name wit albast
2018: Je kunt altijd een afspraak maken om beelden te komen bezichtigen in de expositieruimte van IntoTuition in Mijdrecht

2018 jul: Tuinconcert "Zingen in Beeld" bij Stroomzicht De Hoef i.s.m. zangpedagoge Greetje de Haan en haar leerlingen

2018 feb: Huiskamerconcert "Muziek in Beeld" bij Johannis Hospitium i.s.m. pianiste Letta van Maanen

2017 nov.: Huiskamerconcert "Muziek in Beeld" i.s.m. gitarist/componist Livio Gianola - Beelden, gedichten en muziek

2017 mei: Atelierroute KunstRondeVenen met kunstschilders Carolien Straver en Lucas Gajewski

2017 feb: Huiskamerconcert "Muziek in Beeld" i.s.m. harpiste Buvana Gerlach - Beelden, gedichten en muziek

2016 mei: expositie Buitenplaats Wester-Amstel met kunstschilder Marcel Straver

2015 mei: Atelierroute KunstRondeVenen met kunstschilder Carolien Straver

2014 okt.: Huiskamerconcert "Muziek in Beeld" i.s.m. pianiste Irina Parfenova en fluitiste Suzanne Arends - Beelden, gedichten en muziek

2013 mei: Atelierroute KunstRondeVenen

2008 najaar: Expositie Galerie Art Vine, Amsterdam

2007 najaar: Expositie Rabobank Veenstromen, Mijdrecht

2005 najaar: Expositie Industrieele Groote Club, Amsterdam
Deel deze pagina via: