Neem contact op

Jeff Simmelink

Jeff (1959) is geboren en getogen in Eijsden in (Nederlands) Limburg.
De tekenleraar op de middelbare school stimuleerde hem om te gaan tekenen (en schilderen).
Begonnen met Oost-Indische pentekeningen werden langzamerhand ook andere technieken gebruikt zoals aquarel, pastelkrijt, oliepastel en olieverf. Uiteindelijk blijkt olieverf (en sinds recent pastelkrijt) zijn favoriete medium.

Jeff is als kunstenaar autodidact. Hij heeft geen officiële opleiding in die richting gevolgd. Wel is hij begin jaren 90 van de vorige eeuw een aantal jaren lid geweest van de teken en schilderclub ‘Eijsden’. In die tijd was hij heel productief en heeft hij ook enkele exposities georganiseerd. Hoogtepunt daarin waren 2 exposities in het Zuid-Franse Narbonne in 1993 en 1994. In het Palais du Vin zijn toen meer dan 50-60 werken geëxposeerd.

Daarna werd het rustig op het schildersgebied. Mede als gevolg van zijn drukke baan als materiaaltechnoloog. In een periode van bijna 20 jaar is er nauwelijks enige activiteit geweest, met uitzondering van cartoons en posters gerelateerd aan zijn werk, bv bij jubileum of afscheid van collega’s of andere (ludieke) evenementen.

Hij heeft de hobby sinds de herfst van 2014 weer opgepakt als onderdeel van een herstel van een burn-out. En in korte tijd zijn er weer vele werken gemaakt.

Jeff tekent en schildert in een vlotte, impressionistische stijl.
Met olieverf wordt geschilderd op hout (geprepareerd spaanplaat) met het paletmes in plaats van het penseel. Slechts 3 basiskleuren worden gebruikt (ultramarijn blauw, kraplak (donker)rood en okergeel of permanent geel) aangevuld met wit. Alle benodigde kleurnuances worden op het palet of rechtstreeks op het ‘doek’ hieruit gemengd.
Het merendeel van zijn werken zijn binnen een paar uur gereed in 1 zitting. Pasteltekeningen vaak binnen het uur. Incidenteel worden details een dag later aangebracht als de verf al iets is ingedroogd.
Hij tekent en schildert niet op locatie. Een schets of een eenvoudige foto gemaakt met zijn GSM zijn vaak een houvast voor de compositie, die dan thuis wordt uitgewerkt.

De natuur en het landschap in al zijn facetten en eenvoud is de grote inspiratiebron. Opvallend daarbij is een belangrijke plaats voor ‘bomen’ en de welhaast absolute afwezigheid van ‘de mens’ (een enkele uitzondering daargelaten).

Olieverf op hout (met paletmes)
pastelkrijt
pentekeningen in Oost Indische inkt
Narbonne (F) Palais du Vin
2 maal in 1993-1994
Lokale Rabobank, Bejaardentehuis etc in Eijsden (1991-1996)
  • Hoogveenstraat 10
    3650 Dilsen-Stokkem België
  • +31622230513
  • Jeff Simmelink
Deel deze pagina via: