Neem contact op

Jean Smeyers

Ik ben geboren te Leuven en kwam van de lagere school, via enkele omwegen, terecht in de grafische richting. Hierdoor volgde ik na de technische, de afdeling grafiek in Sint Lucas te Brussel. Tijdens mijn studies geraakte ik meer en meer geïnteresseerd in science fiction en begon al snel ideeën op te schrijven. Mijn eerste bedoeling was strips maken, maar door een te grote toeloop van ideeën, besloot ik dan om mij op het terrein van Scenario’s/romans te wagen. Daar ik geïnteresseerd was in computers, begon ik hiermee verhalen te maken. Mede hierdoor vond ik een job in de computer industrie, waar ik nu nog steeds gedurende de dag werk.
Naast verhalen hou ik mij ook nog bezig met het maken van 2d tekeningen in kleur of zwart/wit potlood of op de computer met poser 8, Cinema4D 12. Na een tijdje ben ik ook begonnen zelf charakters in poser te modeleren. Dit met de bedoeling om de charakters, die in de verhalen voorkomen, een uiterlijk te geven. Na het renderen worden deze creaties, indien nodig, bijgewerkt met Coreldraw, Illustrator, Photoshop e.a. In de verhalen had ik ook nog andere dingen nodig, waardoor de noodzaak ontstond om van alles te ontwerpen.
Ik kon het niet laten en al snel vloeiden er ook ontwerpen van ruimteschepen, vervoermiddelen, wapens, kleding, enz uit mijn ‘potlood’ en ‘muis’. Verder zorg ik ook nog voor de opmaak van de verhalen in boekvorm met Ventura, Indesign, Illustrator.
3D kunst op PC. Met Poser & Cinema4D & Daz studio
Deel deze pagina via: