Neem contact op

Jo Willems

Geboren in 1954 in het Brabantse dorpje Langenboom, thans woonachtig in het Brabantse Mill. Op 16 jarige leeftijd begonnen op de schilderschool St-Lucas Boxtel waar ook mijn interesse begon voor kleur en tekenen en schilderen van beelden die in mij opkwamen. Mijn 1ste expositie was in 1980 in mijn geboorteplaats alwaar er veel belangstelling was. Dus, om mijn technische kennis te verbreden, heb ik eerst een 1/2 jaar een vrije academie gedaan om daarna toegelaten te worden aan de kunstacademie in Arnhem ( niet afgemaakt ), soms had ik het gevoel dat men mij wou abstraheren, ik had eigen stijl van schilderen en een aantal exposities gehad.
In mijn eerste jaren gebruikte ik vooral inkt en gouache op panelen waarna ik later na mijn 1ste expositie overgestapt ben op het gebruik van olieverf op doek, met heel veel tubes kleur wat zelden resulteerde in voor mij de gewenste kleur, en daarom ben ik overgegaan naar de drie zuiverste primaire + wit ( ik verbied zwart ), dus, met zuivere kleuren mengen hou je altijd een zuivere kleur over, heldere kleuren werken meestal positief op een gemoedstoestand. Voor mij geen zwaarbeladen scènes, geen diepgaande boodschappen, maar vaak iets herkenbaars voor de beschouwer.
olieverf op doek
De belangrijkste: Biennale Florence,- Surrealisten expositie As België,- Surrealisten expositie Universiteit Der Nederlandse Taal Munster Duitsland,- Thijnhofmuseum Coevorden,- Kunsthuis De Bakkerij Bergen a.d. Maas,- Surrealisten exposite Grote kerk Edam,- Kunsthal het Station Uden,- enz,- enz,
Deel deze pagina via: