Neem contact op

Klaasje Smit

Mijn werk kenmerkt zich door experimenten met vele materialen, daarbij ik een eigen beeldtaal heb ontwikkeld. Veelal hebben mijn ‘beelden’ een spirituele lading die getuigt van een zoektocht naar mezelf. Zo ontstaan beelden die een archetypische en mythische bron hebben.
Door het soms te combineren met andere materialen ontstaat een spanning waarin polariteiten tot uitdrukking komen en toch ook een heelheid voelbaar is.

Ik houd ervan om vanuit een thema te werken; dat geeft me inspiratie en tegelijkertijd een kader.
Het zorgt ervoor dat ik begin en niet wacht op dat ene ‘goede moment’.
De eerste fase is een soort onderzoek in mezelf, heel associatief, dromend en fantaserend. Doelgericht nadenken over hoe en wat, doe ik niet, dat beperkt. En dan……. Opeens borrelen de associaties en ideeën omhoog. De tweede fase is aangebroken. Zoeken, proeven, voelen, schiften en uiteindelijk kiezen. Vervolgens mijn keuze al experimenterend uitproberen. Bij alles wat ik doe, ga ik terug naar het moment van mijn keuze. Klopt het nog? Was dit wat ik wilde? Is het ‘goed’ genoeg? Net zolang doorwerken tot ik een tevreden gevoel heb over wat er is ontstaan. Dit creatieve proces
brengt me in contact met mezelf en mijn levensbron; onuitputtelijk in inspiratie en creativiteit. Daarbij wil ik me niet vastleggen op één kunstdiscipline.
Mixed media en steen
Vanaf 1999 regelmatig en dan vooral in het noorden van Nederland, omdat ik daar woonde en lid was van een kunstenaarscollectief.
Deel deze pagina via: