Neem contact op

Leo Lemmens

Leo Lemmens werd geboren te Mortsel- Antwerpen( Belgie- Europa) op 25/6/1949. De broer van zijn moeder, Louis Vermeiren, was een beroepskunstschilder in de streek van Hamme, Oost-Vlaanderen (Belgie-Europa).
Na het middelbaar onderwijs studeerde Leo sierkunsten en illustraties aan het Hoger Instituut St. Lucas te Brussel (Belgie-Europa) waar hij slaagde met grote onderscheiding. Hij combineerde dit met een opleiding grafiek/publiciteit aan de academie van Kontich bij Antwerpen (Belgie-Europa).Tevens volgde hij schilderkunst aan diezelfde academie waar hij Staf Van Elzen, een kunst-schilder uit Antwerpen , en Alex De Mulder als lesgevers had. Leo ontpopte zich als een van de betere leerlingen.
Leo was lid van diverse kunstkringen en stond vermeld in het boek der jonge Vlaamse Kunstenaars (’69). In 1970 kreeg hij de prijs der jonge Antwerpse kunstenaars.
Leo exposeerde gedurende diverse jaren in tal van kuns galeries in binnen en buitenland .In 2009 won hij de Palm Art Award publieksprijs in Leipzich .Leo heeft nu een eigen galerie in Dessel ,(Belgie-Europa)
Acrylverf
Zie website: www.leolemmens.be
Deel deze pagina via: