Neem contact op

Margareth Adama

Margareth Adama, (Djakarta, Indonesië 1950) opgegroeid in Nederland is multi-disciplinair kunstenares en inspirator. Madama brengt de kunst terug tot haar essentie: de Kunst van het Zijn.

Na de Rietveldacademie en korte studies antropologie, filosofie en kunstgeschiedenis Oost- Azië, ontwikkelt ze drie disciplines: beeldende kunst, muziek en poëzie.

Madama's motto is: Kunst als Communicatie, dat wil zeggen kunst gebruiken als middel tot communicatie met jezelf en anderen in samenkomsten waar ieder wordt aangesproken op essentie. Haar werk kan worden samengevat als Living Art Perfomance, installatie van inspiratie.

Madama heeft een veelzijdig oeuvre, zowel transfiguratief als iconisch abstract. Haar schilderijen en overige werken op papier zijn voornamelijk in acryl. In het verfgebruik komt de oosterse achtergrond naar voren: iriserende pigmenten, goud en zilver, mixed media, gelaagd met een rijk patina.

Madama is auteur van het inspiratieboek 'HEMELPOORTEN', gedichten/songs waarvan de energie wordt samengevat in afbeeldingen in monochroom blauw en waarbij ook een werkboek is gemaakt. Het is uitgegeven door Koppenhol BV te Hilversum. 2005

Haar tweede boek is: IK BEN MARIA HOOP: de kwetsbare kracht van dienstbaarheid in gelijkwaardigheid uitg. Elikser (2010)

Haar derde boek: de NIEUWE STROMING, KUNST ALS MEDICIJN VAN ZIJN bevat 366 afbeeldingen van haar schilderijen en teksten, een keuze uit het omvangrijke oeuvre. (uitg. Madama Art 2013)

Haar nieuwste boek: De TAO van het IK BEN, met 26 afbeelding is lyrisch proza, inspirerend. Het tilt je uit boven je dagelijks bewustzijn. Uitg. Chicorei, Amsterdam 2016. Alle boeken zijn ook verkrijgbaar via Madama Art of via de boekhandel.

Madama's beeldende kunst bevindt zich in particuliere en overheidscollecties en wordt zowel in binnen- als buitenland tentoongesteld o.a. Spanje, Duitsland, VS, Curaçao.

Madama heeft altijd ruimtes om zich heen gecreëerd om te werken en te exposeren. Zo is zij medeoprichtster van de eerste transculturele galerie Villa Baranka (Amsterdam), en Capella Almadama (Amersfoort) inter-dimensional art galerie.

Momenteel werkt zij vanuit Paradama Da Esperanza in Maria Hoop(L) Zij geeft workshops, lezingen en zet mensen in hun kracht in haar coaching praktijk.

Atelierbezoek op afspraak.
acryl op doek, of papier
Grote overzichtsexpositie: Madama Modern Sacred Art from the Heart in ECI Cultuurfabriek Roermond. juli 2016
Overige:

MAMMSA Kunstmanifestatie 'Beelden vol Betekenis' organisatie en expositie in Paradama Da Esperanza, Maria Hoop 2015
Dominicanen, Maastricht, 2014
Op Hodenpijl, Schipluiden, 2014
Madama Art Concerten, 2013
Madama Art Salons, 2011 en 2012
Broadway Art Gallery, New York, 2010
Galerie Graus, Echt, 2008/2009
Art Gallery De Baak, 2009
  • Diergaarderstraat-West 15
    6105CJ Maria Hoop (L)
  • 06-22620793
  • www.madama.nl
  • Margareth Adama
Deel deze pagina via: