Neem contact op

Marijke Vanwezer

Marijke heeft in haar tiener jaren een zesjarige kunstopleiding gevolgd aan het sint Lucas instituut te Antwerpen. Als specialisatie koos zij grafiek, dus etsen, lithografie en zeefdruk. Na een 2-tal jaren overgestapt naar olieverf en aquarel. Olieverf was nog een onbekende techniek voor haar daarom in de leer gegaan bij een jonge kunstschilder.
Olieverf, laag over laag, nat in nat, en glacis waarbij zeer dunne transparante lagen verf worden aangebracht is een boeiende wereld met steeds nieuwe ontdekkingen. Portret is haar ding zowel in aquarel als in olieverf.
Marijke aan het woord: "ik ben gefascineerd door het onvolmaakte wat in ieder wezen aanwezig is of het nu een mens , dier of plant is . Het kwetsbare of de sterke persoonlijkheid vatten is het doel.
Emoties schilderen van een persoon en dat vervatten in een uniek portret, soms gedetailleerd soms ruw onaf met minder verf”
Voor ik aan een werk begin laat ik het idee over compositie en kleur even bezinken , soms voer ik het uit zoals het in mijn hoofd gevormd is. Soms verander ik dingen en groeit het langzaam al doende.
Composities, zoals het waterwoud voer ik graag in aquarel uit. Het beheersen van het water en de verf, de penseelvoering leent zich super goed voor landschappen en dieren.
www.marijkevanwezer.be
olieverf , aquarel
Lier (België) Vleeshuis 6 juni - tot 10 juni 2018
naam van de expositie :"4 straffe Madammen"
  • vredeborgstraat, 7
    2530 Boechout
  • 003232896609
  • Marijke Vanwezer
Deel deze pagina via: