Neem contact op

Marijke Pel

In 1986 ben ik mijn artistieke loopbaan begonnen bij de Delftse kunstenaar Guus Zuiderwijk. Met potlood, pastelkrijt en vingers als instrument kreeg ik al gauw de smaak volledig te pakken.
In de pastels vond ik voldoening in het maken van bijna fotografisch getekende etnische portretten. Geïnspireerd door foto's die mij triggerden door een blik of uitdrukking in de gezichten of gewoon hoe iemand zat of deed. Wat belangrijk was werd benadrukt en wat niet essentieel was voor het portret werd weg gelaten.
Al gauw stapte ik over op eerst olieverf en daarna op acryl. Mijn schilderijen vallen op door enerzijds een sprankelend, anderzijds een harmonieus kleurgebruik. Het gebruik van diverse materialen zoals bijvoorbeeld karton, zand en textiel geven hen een ruige diepte. Vaak probeer ik een verhaal, een gevoel of een mening over te brengen met mijn intuïtie en innerlijke emotie als gids. Beginnend met een bepaald idee, om te merken dat tijdens het proces het hele idee verandert en dan volledig verrast te zien waar het schilderij uiteindelijk eindigt.
Samen met een mede kunstenaar deel ik een atelier in Leidschendam en treden in gezamenlijk verband naar buiten onder de naam Studio2Kunst
Geruime tijd ben ik verbonden geweest aan de Selectie Vlietstreek Kunstenaars Momenteel ben ik webredacteur/bestuurslid van Kunstgenootschap Vlietstreek te Voorschoten en ben ik lid van Kunstenaarsvereniging Art&Jazz te Den Haag.
in juni 2017 mocht ik de Open Atelier route te Leidschendam-Voorburg ‘Kunst aan huis’ mede organiseren.

acrylverf, mixed media, pastelkrijt
2000 - 2001 diverse exposities galerie Startblok, Leidschendam
2002 Galerie K.I.P. Pijnacker
2000 - 2002 ANWB Den Haag
2014 - heden diverse exposities met Kunstgenootschap Vlietstreek in o.a. Museum Voorschoten, Cultuurcentrum de Warenar, Wassenaar
2015 - 2016 diverse exposities Galerie Leids in Leidschendam
2016 Kunst zonder naam, Kunstvereeniging Katwijk
2017 Kunstcentrum Brugman Voorburg
Deel deze pagina via: