Neem contact op

Marijke Pel

In 1986 ben ik mijn artistieke loopbaan begonnen bij de Delftse kunstenaar Guus Zuiderwijk. Met potlood, pastelkrijt en vingers als instrument kreeg ik al gauw de smaak volledig te pakken.
In de pastels vond ik voldoening in het maken van bijna fotografisch getekende etnische portretten. Geïnspireerd door foto's die mij triggerden door een blik of uitdrukking in de gezichten of gewoon hoe iemand zat of deed. Wat belangrijk was werd benadrukt en wat niet essentieel was voor het portret werd weg gelaten.
Al gauw stapte ik over op eerst olieverf en daarna op acryl. Mijn schilderijen vallen op door enerzijds een sprankelend, anderzijds een harmonieus kleurgebruik. Het gebruik van diverse materialen zoals bijvoorbeeld karton, zand en textiel geven hen een ruige diepte. Vaak probeer ik een verhaal, een gevoel of een mening over te brengen met mijn intuïtie en innerlijke emotie als gids. Beginnend met een bepaald idee, om te merken dat tijdens het proces het hele idee verandert en dan volledig verrast te zien waar het schilderij uiteindelijk eindigt.
Samen met een mede kunstenaar deel ik een atelier in Leidschendam en treden in gezamenlijk verband naar buiten onder de naam Studio2Kunst
Geruime tijd ben ik verbonden geweest aan de Selectie Vlietstreek Kunstenaars en Kunstgenootschap Vlietstreek te Voorschoten.
Vanaf 2017 mede organiseer ik iedere 2 jaar de Open Atelier route te Leidschendam-Voorburg ‘Kunst aan huis’ .

acrylverf, mixed media, pastelkrijt
2000 - 2001 diverse exposities galerie Startblok, Leidschendam
2002 Galerie K.I.P. Pijnacker
2000 - 2002 ANWB Den Haag
2014 - heden diverse exposities met Kunstgenootschap Vlietstreek in o.a. Museum Voorschoten, Cultuurcentrum de Warenar, Wassenaar
2015 - 2016 diverse exposities Galerie Leids in Leidschendam
2016 Kunst zonder naam, Kunstvereeniging Katwijk
2017 Kunstcentrum Brugman Voorburg
2018 en 2019 diverse exposities met Kunstgenootschap Vlietstreek.
2018 en 2021 Expositie in Anna Vastgoed , Korte Vijverberg Den haag
2021 Deelname Colorfield Performance te Elst
2022 Expositie de Baztille te Zoetermeer
Deel deze pagina via: