Neem contact op

Marike Meurs

Marike (1954) woont en werkt in Bemmel. Ze volgde haar opleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg.

Belangstelling voor beeldschriften - zoals de Maya hiërogliefen - en onderzoek naar vorm en kleur vormden de basis voor haar vrije werk in een eigen stijl.

Een complexe wereld – van natuur en cultuur – wordt naar eigen inzicht vereenvoudigd; een terugkeren tot de essentie via een universele beeldtaal.
Soms met een knipoog, vaak met een serieuze ondertoon, maar altijd met een zekere verwondering, waardoor er ruimte blijft voor een eigen invulling door de toeschouwer.

Het werk kenmerkt zich door sobere lijnen en kleurvlakken, de ingrediënten waarmee secuur een evenwichtige compositie wordt opgebouwd in een bijna grafische, geheel eigen en herkenbare stijl.

werk in opdracht
Marike maakte de afgelopen jaren talloze werken in opdracht.
Spreekt het werk u aan, zoekt u iets in deze stijl met betrekking tot een speciaal onderwerp of thema, neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.
Acryl op doek
Gemengde techniek (lino/gouache) op papier
Grafiek
Zie website voor exposities die geweest zijn.

2016
8 mei: Internationale Kunstmanifestatie in Geijsteren, Noord-Limburg, van 11:00 -17:30 uur

21 mei: Een wereld van kunst, kunstmarkt van 11:00 – 17:00 uur rond de Grote Kerk in het centrum van Hattem

11 september: Kunstdag Buren, kunstmarkt van 12:00 – 17:00 uur in de tuin van het Koninklijke Marechaussee Museum in Buren

Woensdag 2 november 2016 tot en met 7 januari 2017, expositie 'Geef eens kunst' (betaalbare kunst tot 150 €) in Galerie Zuid, Molenweg 109, Harskamp.
zie ook: www.galeriezuid.nl
Deel deze pagina via: