Neem contact op

Pieter Van Dijen

Al sinds de jaren '70 loop ik met een camera in mijn hand. Het begon met vakantiefoto's en het maken van zwart-wit afdrukken in de donkere kamer. Als jongen van 10 jaar leerde ik spelenderwijs fotograferen met de reserve camera van mijn vader: een Kodak Retina met ingebouwde lichtmeter. Ik maakte vooral foto’s van landschappen. In de jaren ’80, toen ik met mijn vriendin (mee getrouwd intussen) in New York woonde, ontwikkelde ik meer interesse in mode- en portretfotografie. Zij werkte als model met grote namen als o.a. Richard Avedon, Albert Watson en Annie Leibowitz. Hierdoor leerde ik anders naar fotografie te kijken. De foto’s uit die tijd inspireren mij nog steeds.
De interesse in mode- en portretfotografie is altijd gebleven. Nu help ik graag (mode)-studenten met schoolopdrachten. Jonge mensen vind ik altijd inspirerend en help ik graag om verder te komen.
Een andere uitdaging is voor mij straatfotografie. Spectaculair wanneer je de juiste combinatie van licht, omgeving en tafereel weet vast te leggen.
Mijn nieuwste inspiratie heb ik gevonden in abstracte kunst. Om dit verder te onderzoeken ben ik recentelijk een project gestart over getatoeëerde mensen: “Abstract Portraits”.
Mijn stijl karakteriseert zich in eenvoud en persoonlijke benadering. Ik vind het een uitdaging om dat ene juiste moment te vangen.
Fotografie
Abstract
Portret
Straat
Mode
Deel deze pagina via: