Neem contact op

Reina De Haan

Ik heb mijn hele leven getekend, met het logische gevolg dat ik een creatieve opleiding zou volgen. Dat werd de Grafische School, MTS A'dam (de enige opleiding die mijn vader me toestond), maar die bood niet wat ik ambieerde. Ik ging werken en had pas na mijn veertigste de tijd om weer serieus met kunst aan de gang te gaan. Ik was vele jaren actief binnen de kunstenaarswereld van Haarlem, maar woon sinds medio 2014 voor het grootste deel van het jaar in Turkije.

Ik vind dat kunst voor iedereen betaalbaar moet zijn. Het aantal uren dat het vergt om een schilderij te maken is daarom niet om te zetten in de prijs ervan. Dat zou betekenen dat alleen welgestelden kunst kunnen aanschaffen. Kunst hoort aan de muur in ieder huis. Neem ik mezelf nog wel serieus met lage prijzen (veel gehoorde kritiek)? Ja, waarom niet? Anders zouden van Gogh en vele anderen dat ook niet hebben gedaan. Die betaalden vaak met hun werk hun rekeningen. Zie mij daarom vooral als een bestreider van de IKEA poster.

Mijn werken verschillen enorm van elkaar, omdat ieder onderwerp en iedere persoon een andere emotie oproept. Ook mijn stemmingen verschillen telkens en hebben invloed op het werk: soms kracht, dan weer rust of gelatenheid.

De prijzen van mijn werken zijn exclusief lijst, tenzij anders vermeld, en exclusief verzend- en/of bezorgkosten (n.o.t.k.)
Acryl op doek, soms papier i.v.m. ontwikkeling nieuwe technieken.
Geweest:
Diverse (deel)exposities o.a. bij KZOD Haarlem, vroegere EG ziekenhuis Haarlem, Concertzaal Haarlem, Stadsschouwburg Haarlem, Thalia IJmuiden

Komend:
Tijdens Kunstlijn Haarlem 2017, In het Jan en Piet Museum, Dijkstraat 10, 2012 JT Haarlem, tentoonstelling van 'Gezicht op Delft'.
Deel deze pagina via: