Neem contact op

Sia Braakman

Wat mij zoal inspireert? De belangrijkste van mijn inspiratiebronnen is de mens en zijn emoties. Wat doen emoties met een mens en wat doen ze met zijn omgeving? Een tweede inspiratiebron zijn gebouwen. Vooral de binnen- en buitenkant van grote, oude, industriële bouwwerken en ruïnes. Ook landschappen kunnen me diep raken, vooral mediterrane landschappen en landschappen met water. Al dat blauw van lucht en zee, heerlijk! Verder kom ik soms mooie vormen tegen, die iets bij me oproepen. Daar wil ik dan iets mee doen. Maar of dat zomaar lukt?
Onderwerp inwendig vertalen tot concept

Ik moet zulke indrukken altijd eerst een tijd laten bezinken. Erover nadenken. Na enige tijd heeft zo’n onderwerp zich in mij geworteld. Dan komt mijn brein soms opeens met een idee op de proppen. Die inwendige vertaling van mijn indrukken toets ik op haar haalbaarheid.
Is het idee bruikbaar, dan ga ik het werkstuk in gedachten maken. Pas als het in mijn hoofd af is, komt het daadwerkelijke maakproces. Dan kan zo’n abstract kunstwerk in een dag klaar zijn. Maar soms duurt het maanden voor ik er helemaal tevreden over ben.
  • Waterpoortstraat 2 A (hoek Braakmanweg)
    4553 BG Philippine
  • www.siabraakman.nl
  • Sia Braakman
Deel deze pagina via: